Z porem i kukurydzą.

Często robię tą sałatkę, bo nie jest czasochłonna, za to bardzo pyszna.

Składniki

  • puszka kukurydzy konserwowej
  • por ( biała część)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Por pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem, aby pozbyć się gorzkawego smaku. Ja zwykle zalewam pokrojony por wrzątkiem, po czym przecedzam na sicie.

Jajka pokroić w kosteczkę.

Pokrojony por i jajka wymieszać z odcedzoną z zalewy kukurydzą, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem . I gotowe.

Idealne połączenie słodyczy kukurydzy z ostrym smakiem pora.

Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Koszyk

Powrót do góry